Tatari toidu töötuba
Tatari kogukond rändas Eestisse juba 19. sajandil, kui Venemaal anti võimalus vabamalt ringi liikuda. Siia tuldi kauplema mitmete riide- ja karusnaha kaupadega. Kes poleks kuulnud Tatari tänava asumist ning Väike – Kompassi piirkonnas elavatest tatarlastest?
Tatarlased on väga perekesksed – seetõttu on alati käidud läbi pigem oma kogukonna piires ning abiellutud oma rahvusest inimestega. Pereringis tähtistati hulgaliselt usupühasid ja muid perekondlikke sündmusi, kust kunagi ei puudunud maitsvad tatari road.
Tatari köök põhineb suuremas osas soojal lihatoidul ning mitmesuguste lihatäidisega või magusatel küpsetistel. Lähtudes islami usust ei kasutata sealiha, vaid toitu valmistatakse veise-, lamba- ja kanalihast.
Töötoas valmistame:
- Tatari kanasupp – enda valmistatud nuudlite (läkšaga) ja vahustatud munaga
- Lihapirukas (pärämats ehk tulpin)- pärmitaigna-veisehakkliha pirukas
- Sidrunikook ja tee – muretaigna ja käsitsihõõrutud sidruniga
Palun võtke kaasa oma põll ja toidukarp, kuhu saab panna toitu kaasavõtmiseks (juhul, kui üle jääb).
Grupis on kuni 10 inimest.
NB! Grupp on täis.
Sorry, the comment form is closed at this time.